Instruments que toco

Acordió diatònic: És un instrument de vent. La seva peculiaritat està en el fet que, en la seva versió més bàsica, només té les notes de dues escales diatòniques (la de do i la de sol per exemple). A més, un mateix botó fa dues notes: una estirant la manxa i l’altra premént-la. Tota aquesta mecànica tan complexa fa de l’acordió un instrument màgic, una petita orquestra. Jo uso un acordió Sol -Do amb una tercera fila on hi trobem totes les alteracions per a poder tocar en altres tonalitats.

Gralla: instrument de vent, fet de fusta, la inxa és de doble canya . Prové de les antigues xeremies àmpliament difoses des de l’Edat mitjana i fins al Barroc. Des de llavors evolucionà fins a finals del SXIX, on va gaudir d’una època d’or, per l’excel.lència dels músics que la tocaven i per la creació de nou repertori, orientat sobretrot als balls pouplars. Després d’una greu davallada a mitjan segle XX, la gralla va recuperar-se gràcies al treball constant i individual de diferents músics. Jo la toco en grups de folk i companyies de teatre de carrer.

Tarota:La tarota és germana de la gralla, instrument de vent fet de fusta,  la inxa és de doble canya. Era utilitzada a l’edat mitjana preferentment en la música de cort. A partir del segle XIX pasa a formar part de la cobla de tres quartants juntament amb el sac de gemecs i el flabiol. Mes recentment ha entrat a formar part de molts grups de folk de l’escena actual. Jo la utilitzo en grups folk i fer cercaviles de caire medieval.


Trompeta: És un instrument de vent, pertanyent a la família dels instruments de vent-metall, fabricat en un aliatge de metall. El so de la trompeta és el que hem va captivar i també el fet que es pot tocar amb una sola ma i l’altre et queda lliur per tocar altres instruments, com faig amb el meu home orquestra. La toco en tota mena d’espectacles.

També toco l’ukulele i instruments de percussió com la pandereta, la caixa i la txalaparta

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s