Matèria Prima

Performance realitzada el dia 17 d’octubre del 2015 a les 12h i 18h sobre la instal·lació MATÈRIA PRIMA que es va veure tot el dia a la Mostra d’art urbà de Granollers a Roca Umbert, fàbrica de les Arts de Granollers

MATÈRIA PRIMA

En una fabrica s’hi transformen matèries primes per obtenir un producte mercantil.
En un taller artístic s’hi transformen materials per obtenir una obra artística.
En un local d’assaig s’hi elaboren materials i accions per fer una festa major.
Roca Umbert és i era tot això.
Antigament, quan Roca Umbert era una fabrica tèxtil, eren essencials el carbó, l’aigua, el cotó, les teles i els pigments; materials que es transformaven per obtenir elements tèxtils com a producte final.
Actualment a la Troca i als locals de les colles de Blancs i Blaus s’utilitzen d’altres materials i elements per elaborar la festa major i les tradicions de la ciutat. Són el fang, els colors blanc i blau, l’aigua, el foc, les cordes o la música.
També els artistes residents transformen materials com les pintures, l’aigua, el fang, els paper, les pedres, teles, fotografies…per elaborar les seves obres d’art.


Tots aquests materials formen part de la història de Roca Umbert: tones de materials que han entrat al llarg dels anys per les portes de la fàbrica i han sortit transformades en productes tèxtils, antigament, i actualment, en obres artístiques i cultura popular.
L’objectiu d’aquesta instal·lació és vincular passat i present de la fabrica a través de la matèria prima transformada a Roca Umbert.
Per fer-ho aquest projecte fa dialogar tots els materials en un sol espai on seran transformats pel trànsit dels propis usuaris i visitants de la fàbrica en una obra artística de caire performatiu. Els usuaris de la fàbrica prendran contacte físic directe amb aquests materials vivint una experiència artística, sensitiva i de consciència històrica.